Kereta Sewa Johor Bahru

King Car Rental ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Johor Bahru, Johor. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Johor Bahru, Johor.
Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Johor. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.





Saturday, 16 January 2016

Kereta Sewa JB | Langgar Kereta Depan

Pengalaman kereta sewa JB dalam tempoh hampir 2 tahun setelah mengusahakan perkhidmatan kereta sewa di Johor Bahru ini mengundang banyak pengalaman.

Kali ini saya nak kongsikan pengalaman saya dalam menangani isu langgar kereta depan. Pertama sekali bila kejadian ni berlaku, kereta belakang lah yang salah walaupun kereta depan tu yang brek mengejut, alasan pihak berkuasa adalah kereta belakang follow terlalu rapat.Nak tak nak kereta belakang kena saman rm300.



keretasewajb.com | Accident

Dan kos kerosakan kereta depan ni akan di claim sepenuhnya keatas NCD insurans kereta belakang. Dan jika kereta belakang tu menggunakan insurans third party, maka kos kerosakan kereta belakang tu tidak boleh di claim dari insurans, maka kena keluar duit poket sendri la.

Apa nasihat saya bila berlakunya kes ini adalah:

1. Jangan panik.
2. Jangan meninggi suara, jangan marah, jangan emosi. Benda dah jadi, tak guna nak marah2.
3. Settlekan secara baik, amik no plat kereta depan, nama dan no tel pemandu.
4. Kalau teruk sgt kerosakan, claim jer insurans. Kalau tak teruk, bayar jer la. 
5. Hubungi kami jika perlukan kereta sewa di talian 0172244300

Apabila melibatkan claim insurans ni, biasanya akan melibatkan masa yang agak panjang. Jadi jangan bimbang dan gusar, jika anda memerlukan transport sementara atau nak sewa kereta, jangan lupa dan malu untuk hubungi kami, keretaswajb.com di talian 0172244300. Jika kami tidak menjawab panggilan anda, sila sms/wassap. Kami akan hubungi anda semula.

* keretasewajb.com menawarkan perkhidmatan kereta sewa di sekitar JB, Skudai, Pasir Gudang, Masai, Larkin, Nusajaya, dan kawasan sekitar. 
* Call direct line keretasewajb.com 0172244300
* www.keretasewajb.com

0 comments:

Post a comment