Perodua Myvi

Kereta Terlaris di Malaysia 10 tahun berturut-turut

TOYOTA VELLFIRE

Best 7 Seater, The most exclusive and premium MPV

TOYOTA ALPHARD

Predescessor of Vellfire, Still continue its LUXURY

Honda Accord Overview

Comfortable ride, Excellent fuel economy, Responsive optional CVT

Top Sedan in Market

The most established saloon in this segment is the Toyota Vios, Honda City, Nissan Almera

Kereta Sewa Johor Bahru

King Car Rental ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Johor Bahru, Johor. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Johor Bahru, Johor.
Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Johor. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.





Wednesday, 17 May 2017

LOKASI MENARIK DI JOHOR - KERETA SEWA JOHOR

Bulan cuti sekolah pertengahan hampir tiba. Lagi beberapa bulan sahaja lagi dah nak musim cuti sekolah. Mari rancang percutian anda sekeluarga bermula sekarang.

Berikut adalah antara lokasi menarik di Johor Bahru:

Austin Heights Water & Adventure Park

Legoland Malaysia, Nusajaya








Johor Premium Outlet

Puteri Harbour, Nusajaya
credit bumblebee.net

Hello Kitty Town, Nusajaya

Sudah tentu bila anda sampai di Johor Bahru anda memerlukan perkhidmatan kereta sewa sekitar Johor Bahru. Maka kepada mereka yg merancang bercuti di Johor Bahru tu boleh lah booking kereta sewa dengan kami di Johor Bahru. Untuk pertanyaan kereta sewa JB boleh call 017-2244300.

Sangat mudah kan? Rancanglah percutian anda sekarang. Buat tempahan kereta sewa Johor secara online juga disediakan. Dapatkan potongan 10% utk tempahan melalui talian online kami www.keretasewajb.com

Pelbagai jenis kereta disediakan dari saiz kompak sehinggalah saiz MPV. Kereta sewa kami juga boleh didapati daripada kereta tempatan mahu pun antarabangsa. Macam mana nak buat tempahan kereta sewa? Jom hubungi 0172244300 atau buat tempahan secara online di www.keretasewajb.com

Saturday, 22 April 2017

Tahukah Anda Simbol Amaran “E” Bukan Bermaksud Minyak Kereta Habis? - Kereta Sewa Johor Bahru


Kalau kita bawa kereta tiba-tiba muncul simbol E pasti dah gelabah fikir minyak dah habis kan? Kita pun mesti tidak tahu sejauh mana kereta anda masih boleh berjalan sekiranya simbol itu muncul berkelip-kelip.

Sebenarnya penting untuk kita semua tahu jarak perjalanan yang masih mampu diteruskan. Untuk mengelakkan kereta anda mati secara tiba-tiba, apa yang anda perlu tahu adalah:

1) Tangki kenderaan kita sebenarnya mempunyai rizab minyak sebanyak 4.5 liter selepas penunjuk aras minyak melepasi ‘E’ tidak kira apa jenis (cc) atau jenis enjin. Dengan simpanan sekitar 4.5 liter ini, kenderaan masih mampu berjalan sejauh sekurang-kurangnya 50-60 km.

2) Satu lagi nak habak, E bukan bermaksud Empty tapi ia bermaksud ‘Enough’.

3) Kalau Aircond kereta dimatikan (off), ia mampu memberi tambahan lagi 10 km.

4) Dan tambahan 10 km lagi jika anda memandu sekitar kelajuan 50 km/jam secara konsisten.

5) Jika perlu gunakan google map di telefon anda untuk mendapatkan lokasi stesen minyak yg terdekat.
 

Perkongsian berguna ini kami dapat daripada Pengarah Kejuruteraan Automotif JPJ iaitu,  Dato’ Ir Hj Mohamad b. Dalib . Jangan panik jika simbol E menyala, yang penting, anda harus tahu kempat-empat perkara itu dan pasti kita sebenarnya boleh bergerak sejauh sehingga 60-80km utk mencari stesen petrol berhampiran.

Sekiranya kereta anda mati ditengah jalan, jangan panik bolehlah hubungi pihak insuran untuk menghantar bantuan towing truck ke stesen petrol terdekat. Biasanya 50km pertama adalah percuma.

Jika memerlukan kereta sewa Johor Bahru, hubungi kami 0172244300 atau layari www.keretasewajb.com


Sunday, 16 April 2017

Johor Bahru Car Rental

CAR RENTAL JOHOR BAHRU


Johor Bahru, Skudai, Pasir Gudang  is located at south jewel of peninsular Malaysia, if your coming down for a holiday or business trip, must be more enjoy if you can driving yourself during traveling, now is a technology era, you can use your smart-phone to guide you to your location instead of waiting for a cab and paying for each location you go. Hire a car in state of  must be the best way to enjoy you traveling.

Johor Bahru Town
To find the cheap car rental in Johor Bahru, Skudai, Pasir Gudang  are not difficult, car rental Johor Bahru, Skudai, Pasir Gudang  can easily book at kingtravel.my

Although Johor Bahru is not our most favorite city in Malaysia, it has a number of beautiful sights. Famous landmarks and attractions in Johor Bahru are: Legoland Malaysia, Bangunan Sultan Ibrahim, Istana Besar, Sultan Iskandar Complex, Istana Bukit Serene, Istana Pasir Pelangi. To enjoy a fun day out you could consider shopping a one of the many shopping malls or you could visit the Johor Zoo or Danga Bay. Another nice attraction is Hutan Bandar (Jungle in the City); a nice garden with children’s playground and public pool. There is also a big reflexology exercise area.

Legoland Malaysia

Shopping malls in Johor Bahru


Popular shopping malls in Johor Bahru are City Square Mall, AEON Tebrau City, Sutera Mall, the ZON Mall, Landmark IT Mall, Plaza Larkin, Plaza Pelangi and the more recent assets KSL City, Danga City Mall and AEON Bukit Indah. All malls have many shops that you see in every mall in Malaysia. In some malls you'll find big cineplexes and in some even a bowling alley. As usual in Malaysia the malls all have a foodcourt and multiple restaurants and other F&B outlets like Starbucks and Coffee Bean. There's a daily bazaar at Jalan Segget (Jalan Segget Bazaar) where you can buy mostly clothes, bags, shoes and accessories.

Aeon Tebrau City, Johor Bahru


You can simply book your favorite cars according to your budget at
 keretasewajb.com  . The booking also can make through our hotline services at 017-2244300 with Online Booking  24 hours and 365 days available. The lowest car rental in  rates is from MYR60 onwards depending on car brands. Car brands are not limited to Malaysia brands only, Kereta Sewa Johor Bahru, Skudai, Pasir Gudang also provide import brands such as Mitsubishi, Toyota, Honda, Nissan and more. keretasewajb.com  also provides MPV such Alphard, Vellfire and more. Do remember to bring your driving license and you also can use your international driving license.

Johor Premium Outlet, Kulai

Besides, all the cars are insured but nevertheless its better for customers to purchase their own personal travel insurance policy prior to the commencement of holiday. While booking the car, customers can also go through the Terms and Conditions before making the payment of your rented car. You must be return the car rental at the exact location to prevent inconvenience.

Car rental in  can be booked at ease with  
Johor Bahru Car Rental

Simply as that!
 Car rental in Johor Bahru, Skudai, Pasir Gudang  can be booked at ease with kingtravel.my . We assure customers to go through a simple booking process and get yourself the car keys to drive yourself around, whether its for leisure or business purposes.

Remember that  
kingtravel.my is the cheapest car rental  services in Johor Bahru! Don’t forget booking now and enjoy the lowest prices from us!

Accepted all credit & debit card, Paypal payment